Foto's, verslagen en uitslagen 2014


Geniet hier mee van onze (loop)evenementen.
Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan!

Ben je zelf ergens gaan lopen, en heb je mooie foto's, stuur ze met een kort commentaartekstje door naar info@jcveltem.be.
Ook een verslagje zonder foto's is steeds welkom!

Je mag natuurlijk altijd je reacties en foto's achterlaten op onze facebook-groep JC Veltem.

Nog een tip als je op zoek bent naar een uitslag (en de link bij het verslagje zou uitzonderlijk ontbreken), dan kan je altijd een kijkje nemen op www.assaronse.be . Deze mensen doen een superwerk door alle mogelijke uitslagen van joggings te verzamelen op hun site.
Ook op www.sportsites.be/uitslagenlopen/ worden veel uitslagen verzameld.

Foto-archief:   2013   2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003
Maandag 21 april 2014: Erps-Kwerps - Paasmaandagjogging
Ik vertrok met weinig verwachtingen: warm weer, last van de allergie,… Doelstelling, net zoals in Perk: lopen met een goed gevoel.
En ja, ik geef toe, 12km/h wou ik graag halen.
Toegekomen, kom ik Emiel en Marleen al tegen. En bij de inschrijving ook Lucienne en Sandra.

Om 15u start van de 12km. Ik ken het parcours… klein heuveltje om te starten, dan een stuk onverhard. Km 1 kom ik door in 4’40″. Ik zou graag aansluiten bij een groepje, en niet alleen vallen langs het spoor, maar het groepje is me iets te snel. Gelukkig staat er – in tegenstelling tot andere jaren – weinig wind.

Ik loop Hilda en Paula nog voorbij in hun laatste meters. Ik moet dan nog wel een 2e ronde doen.
Ik kan toch nog enkele lopers voorbij steken. Tja… ik heb nu wel wat kilometers in de benen in deze marathonvoorbereiding. En ook het tempo volhouden lukt aardig.
Ik finish in 56’07″ voor 11,98km (tijd en afstand gemeten met mijn Garmin).
Zeer tevreden en goed gevoel!

Nog een 2-tal kilometer uitgelopen en dan de rest van JC Veltem opgezocht: Supporters Lucienne en Marleen, en lopers Hilda en Paula (6km), Wim, Emiel, Sandra en ik (12 km).
Iets drinken, wat bijpraten… Duidelijk dat enkelen scherp staan ;-).
Katrien

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 19 april 2014: Mechelen - 10 km van Mechelen
Ik dacht dat dit één van de grotere joggings was. Integendeel. Wel enkele honderden lopers maar niet de loopsfeer die je zou verwachten.

Het gebeuren lag op het provinciaal sportcentrum de Nekker. Niet door Mechelen maar vooral langs het jaagpad van de Dijledijk en langs het natuurgebied "het Mechels Broek".
Veel ooievaars gezien die de 4 Beaufort beter apprecieerden dan de lopers.

Weinig bekend volk, enkel Rudy Sol tegengekomen. Hij heeft me nog wat gehaast in de laatste km's. Achteraf met Rudy Sol (ultraloper) nog een 7 km gaan bijlopen opnieuw in een goed tempo.
Voor iedereen een T-shirt, ik kreeg een damesshirt, maar dat zal Marleen geen probleem vinden.
Emiel

Uitslag: www.10kmvanmechelen.be


Vrijdag 11 april 2014: Langdorp - Gijmeljogging
Op vrijdagavond 11 april trokken we met een mooie afvaardiging van JC Veltem naar de 14de Gijmel jogging. Met een ideale looptemperatuur en de aanmoedigingen onderweg van Luc, Lucienne en Mark legden we het parcours in het flink tempo af. De eerste 100 meter zorgde al voor een opstopping, maar daarna verspreidden de meer dan 550 lopers zich over het vlakke parcours.

Swoike zorgde ervoor als personal animator dat de dames op de 5 km (Cathérine, Paula & Hilda) mooi aansloten door ze regelmatig op te wachten en vervolgens aan te moedigen om een beetje sneller te lopen. De grootste afstand was gelukkig via de straat want de bospaden en veldwegen werden niet door iedereen gesmaakt.

De 10 km werd afgelegd in 2 rondjes, en voor sommigen zonder bevoorrading omdat de stand verscholen stond opgedekt.

’s Avonds bleven we bij een drankje nog even plakken met de hoop van met een 8-daags verblijf in de buurt van Alpe D’Huez naar huis te kunnen gaan. Het werd echter enkel een tafelkleed of serveerschaaltjes. Al bij al toch een leuke avond. Voor herhaling vatbaar.
Dirk

www.gijmeljogging.be


Zondag 6 april 2014: Perk – Kasteeljogging VAC
Gisteren nog de velo maar vandaag was het weer een loopwedstrijd...wel de 5,6km gelopen ipv de 11,5km.
De benen voelden vrij goed aan en dan toch besloten om er een wedstrijd van te maken.
Goed voor een tiende plaats in 22'08"(gem.3'58"/km)
Dave


Het moet gezegd worden, lopen rond een immens kasteel omgeven met grachten, het spreekt tot de verbeelding. Een hertekend parcours maar beter dan de vorige versie. Enkel jammer dat je na de eerste km al in een rijtje moest lopen.

Hilda 39.02 min. Paula 39.03 min. en Dave 22.10 min. gingen voor de 5,4 km. Dave koos voor de korte afstand, gisteren had hij nog 140 km gefietst op het parcours van de ronde van Vlaanderen. Stijn 43.54 min. Kenny 57.50 min, Katrien 56.13 min Emiel 52.47 min. en Dirk 55.31 min. liepen de 11,4 km.

Met de tombola won Dave liefst 4 Duvels, Kenny mocht ook naar de prijzentafel maar was met zijn kroost al naar huis.
Tot vrijdag in Langdorp.
Emiel

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 5 april 2014: Niel - Dijkrun
Vandaag tweede wedstrijd van het weekend na gisteren de Appelbloesemjogging te hebben gelopen.
Ging ik naar Niel voor de 5 km en proberen een hele goede uitslag te lopen. Had een super gevoel en super benen na gisteren. Net zoals gisteren kwam ik weer Rudy Sol tegen en Joris Rottiers. Aan de start keek ik wat rond of er veel concurrentie was. Toch een aantal man maar maakte me niet veel zorgen. Joris zei tegen mij, zal voor je haas spelen.

En om 14u30 kwam het startschot en zoals gezegd Joris begon direct het haaswerk, en had een goede 50 meter naar 100 meter ging hij van kop en hinderde de tegenstand in de bocht. Zodat ze om Joris moesten, en dan was het mijn beurt. Ging tegen 3:40 de km was het tempo dat ik de eerste 2 km ging lopen en de kloof werd groter. Maar er kwam een loper terug van de club Bonheiden Bart Francois Hellemans. Dan besloot ik het tempo te verhogen naar 3:20 de km en hij moest terug lossen. En kon het tempo goed houden tot 4,5 km van het einde dan moest ik minderen maar de kloof was groot genoeg en kwam als eerste over de eindstreep in een tijd van 18,38 min.
Stijn

Uitslag: www.dijkrun.be


Zaterdag 5 april 2014: Beauvechain
Schitterend weer om te lopen rond de militaire basis van de First Wing. Een zeer landelijke omgeving met mooie vergezichten.

Toch was het afzien op het vals plat. Ik had altijd wel het singlet van Rudy in het oog. Af en toe liet hij zich wat afzakken zodat ik weer kon aanklampen. Enkel in de laatste km's kreeg ik een energieboost en kon mijn achterstand terug goed maken. Emiel en Rudy kwamen samen toe in een tijd van 57.35 min.

Deze maal zaten we niet in één of andere duffe zaal maar uitgestrekt op het voetbalplein genietend van de zon en een Waals biertje. Foto's op facebook
Emiel


Vrijdag 4 april 2014: Gelrode - Appelbloesemjogging
Vandaag klaar voor de 1ste wedstrijd van het weekend, de Appelbloesemjogging in Gelrode. Maar deze wedstrijd was wel zonder uitslag, en de meeste zien het als het begin van het seizoen.

Er was veel volk dat ik kende, en dat maakte het wel leuk om er eens terug te lopen. Moest andere jaren werken tot 20 uur en dan ging het niet. En besloot vandaag dan om de 7 km te lopen, het was een zware omloop en zeker de laatste afdaling was heel gevaarlijk. Daarom heb ik geen risico's genomen en ben officieus 7de geworden in een tijd van 30’33”.
Heel tevreden want er zat veel kracht in de benen,wat ik de laatste weken niet meer had.
Stijn
http://www.knoet.be/2014appelbloesemjogging.html


Zaterdag 29 maart 2014: Reet - Lentejogging
29/03 eerste maal meegedaan aan de 25ste editie van de lentejogging in Reet.
Niemand die ik kende toen ik arriveerde,maar na dat ik mijn nr had afgehaald stond opeens Robby Verschueren voor mij.
Hij nam deel aan de 14km en ik aan 9km
Het parcours was keren en draaien en alles behalve vlak.
Het waren lussen van iets minder dan 3km.
Bij het binnenlopen kregen we een fles wijn,peperkoek,aquarius en een staal koelende zalf.
Zowel Robby als ikzelf hebben onze afstand op een mooie zesde plaats geëindigd ,ik was binnen in 34'45" en Robby in een 54'42"
Dave


Zaterdag 29 maart 2014: Parijs - Ecotrail de Paris
Ecotrail de Paris, de wedstrijd waar ik al een tijdje naartoe aan het werken was - op vrijdag al naar Parijs gegaan, want je kon je startnummer enkel ter plaatse ophalen - dat ging ook de dag zelf nog wel aan de aankomst, maar ik had geen zin om voor de start nog half Parijs te doorkruisen.

Het hotel lag op een goeie km van de start en het bleek wel dat we niet de enigen waren - zelfs op vrijdag was het hotel vol met mensen in loopkledij en ook in de plaatselijke pizzeria (aangeraden door het hotel) werd amper pizza maar vooral pasta geserveerd.

De wedstrijd zelf dan - 3200 man ingeschreven voor de 30 km - dus behoorlijk druk bij de start, maar toch kon ik makkelijk vooraan plaatsnemen aan de startlijn. De startstrook was een mooie brede rechte baan van een paar 100 m die wel al dadelijk omhoog liep - toen kon ik ook nog van het uitzicht genieten. De eerste 6-7 km waren redelijk golvend, maar in de volgende 10 km waren er regelmatig stroken waar lopen niet meer doenbaar was - te steil - zelf bij flink doorwandelen ging de hartslag op die stukken niet onder de 170.

Daarna volgden een paar km die eerder dalend waren, maar soms ook te steil om tempo te kunnen maken. Rond km 23 kwamen we aan de Seine en was het parcours vlakker - ik had gehoopt om hier het tempo terug naar de 12km/h te kunnen optrekken, maar dat lukte niet - de trappen die we af en toe moesten doen om op de eilanden in de Seine te geraken braken het tempo nog meer.

Ondanks mijn lagere tempo werd ik toch niet zo vaak voorbijgestoken, en ik kon ook regelmatig nog mensen voorbijsteken die nog meer terugvielen. Na 2h38 bereikte ik de finish aan de Eiffeltoren met 29,5 km op de GPS - op de 277st plek - als 2de van de 5 gestarte collega's en als eerste Belg (er waren er dan ook maar een kleine 50 aan de start). Gelukkig was het fantastisch weer en was het heel aangenaam om daar te wachten op de rest.

Les voor een volgende keer: meer lopen op hartslag en minder op gevoel - boven de 2 uur betaal ik blijkbaar dubbel voor het verspillen van energie tijdens het eerste uur.
Koen

uitslag: http://ecotrail.livetrail.net/classement.php?course=30km
route: http://connect.garmin.com/course/6085298


Zaterdag 29 maart 2014: Tervuren - Furaloop
Gisteren de Furaloop in Tervuren gaan lopen. 16 km in een heuvelachtig parcours. Hier waren 5 atleten van JCVeltem aanwezig.
Wim binnen op 1.07.40 uur, Emiel op 1.16.13 uur de Kenny op 1.20.47 uur Dirk op 1.24.50 uur en Sandra door ziekte spijtig niet kunnen uitlopen.
Nadien ne goeie gedronken op het terras.
Op naar de volgende.
Wim

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php
www.furalopers.be/furaloop


Zaterdag 22 maart 2014: Vilvoorde - Parkloop Sparta
Gisteren,samen met Miel en Wim deelgenomen aan de 12 km lange parkloop van Sparta.
Het parcours liep door het domein drie fonteinen en is alles behalve vlak.Op de 211 deelnemers hebben we het zeker niet slecht gedaan... Wim liep binnen in 49'40" als 39ste,Dave had een tijd van 50'14" voor een 45ste plaats en Miel uiteindelijk als 118de in een tijd van 57'46".
Dave

Uitslag: www.scott2run.be/resultaten.php


Zaterdag 22 maart 2014: Dworp - Lentejogging
Vandaag met Luc en Coiske naar de lentejogging in Dworp getrokken. Ik heb er de 11,6 km gelopen. Het was een heuvelachtig parcours dat voor een groot deel door het Hallerbos gaat. Ik had gisteren bij een verkeerde beweging mijn kuit wat bezeerd en ben niet voluit gegaan. Ik deed er 52.51 min over, goed voor een 73 ste plaats op 209 deelnemers.

Achteraf was er een grote aanwezigheidstombola en ik had het geluk om de hoofdprijs te winnen, een MTB Thompson raptor v2. Het was nog even puzzelen om alles in de wagen te krijgen.
Rudy

Uitslag: www.joggers-beersel.be
www.sportsites.be/uitslagenlopen/2014/lentejoggingdworp116.pdf
www.sportsites.be/uitslagenlopen/2014/lentejoggingdworp47.pdf


Woensdag 19 maart 2014: Leuven - Studentenmarathon
Ik had eigenlijk gisteren pas beslist om de studentenmarathon te lopen - de naam klopt al lang niet meer, de halve marathon is al een hele tijd de langste afstand. Vanmiddag had ik de voorinschrijvingen al eens bekeken en gezien dat zowel Wim als Emiel meeliepen. Bij de inschrijving liep ik Wim al tegen het lijf. Even later doken ook Luc en Lucienne op en ook Emiel liet zich al snel zien.

Vorig jaar was de wedstrijd niet doorgegaan omwille van het slechte weer maar dit jaar konden de weersomstandigheden amper beter zijn. Het jaartje rust had blijkbaar wel een beetje voor wat sleet op de organisatie gezorgd, want een kwartier voor het vertrek wist eigenlijk nog niemand echt waar de start gegeven zou worden. Een paar minuten later bleek dat de start echt wel op de piste was, onder een opgeblazen portaal, en zelfs de richting waarin we moesten vertrekken werd snel duidelijk. Wim kon ondertussen maar met moeite van mijn looprugzak blijven - als ie toch aan mij moest zitten, dan liefst daar :-) en we waren klaar om te vertrekken, tot er een stroompanne optrad en de boog inzakte.

Met een 10-tal minuten vertraging konden we toch vertrekken - de start was, voor mij althans, bijzonder snel - eerste km aan 15km/h en de tweede aan 14km/h - daarna liet ik het tempo naar een tempo zakken dat ik wat langer kon volhouden - maar mijn idee om relatief rustig aan 5 min/km te lopen liet ik toch maar varen.

Ik had het parcours niet online gevonden, maar van vorige edities wist ik wel dat de heuvels tussen Leefdaal en Korbeek-Dijle het zwaartepunt waren en na een stukje langs de Dijle gelopen te hebben ging het daarna dan ook stevig omhoog, maar gelukkig mag je dan ook terug dalen. Na een 14-tal kilometer dacht ik dat we gewoon het oude parcours in omgekeerde richting zouden volgen, maar er zaten een paar kleine variaties in, met wat extra hoogtemeters. Het werd me duidelijk dat ik een voor mijn doen goeie tijd aan het lopen was en de laatste kilometers kon ik nog een beetje versnellen.

Toen ik de piste opliep zag ik WIm al langs de kant staan - hij leek al uitgerust - het finale rondje op de piste was een beetje doodgaan, maar ik kon toch nog iemand inhalen op 50m van de finish. Mijn Garmin gaf 1:33.30 aan voor 20,44 km - net wat te kort dus, maar wel mijn beste tijd voor die afstand. Emiel kwam even later ook binnen, ook ruim sneller dan de tijd die hij vooraf voorspeld had. Iedereen was dus tevreden over z'n prestatie, maar een echte mogelijkheid om ervan te genieten bij een drankje was er eigenlijk niet, zelfs het croque standje voor het goeie doel was al uitverkocht.
Koen

Uitslag: http://studentenmarathon.ulyssis.org/


Zondag 16 maart 2014: Heusden-Zolder - Vijverrun
Op hun flyer stond geen adres waar de jogging plaats vond. Vijverrun dus ergens waar er water is en in Heusden-Zolder. Na wat vraag en zoekwerk hebben we onze locatie gevonden.

Onmiddellijk in loopkledij gezet, inschrijven en van start voor een mooie omloop. Volledig in de natuur. Soms wat moeilijk lopen op de zandgronden maar aangenaam in het bos met hoornblazers en rond talrijke vijvers.

Rudy had zijn loop van in Waterloo goed verteerd en liep in een mooie tijd van 50.39 min. Ikzelf had nog wat stramme benen maar geleidelijk aan ging het beter, in een tijd van 53.1 min.

Naar huis met een T-shirt, sportvoeding, petje, en bandana.
Emiel

Uitslag: www.heusden-zolder.be


Zaterdag 15 maart 2014: Waterloo - Jogging
We hebben hem nochtans niet gezien, de leeuw van Waterloo! Maar wat een chaos aan de start. Had het nog 1 minuut langer geduurd was iedereen vertrokken zonder startsignaal.
In een 3 meter brede aardeweg moesten 900 lopers vertrekken.

Vervolgens kwamen we uit op een brede baan om nadien opnieuw in een zeer nauw wegje te lopen naast de autostrade. Gelukkig konden we nadien in het mooie Zoniënwoud lopen, langs het kasteel van Argenteuille.

Iedereen wou hier zo vlug mogelijk weg met als gevolg dat we ruim een 1/2 uur stapvoets moesten rijden om op de autostrade te geraken. Een organisatie dat slachtoffer is van hun succes.
Emiel

Info: www.challenge-bw.be


Zaterdag 15 maart 2014: ledenfeest
Ons ledenfeest was er dit jaar eentje om bij te blijven: samen met de algemene vergadering ging het nieuw bestuur voorgesteld worden. Als kandidaat voor de één of andere functie brengt dit toch steeds stress toestanden met zich mee. Wanneer je dan druppelsgewijs de clubleden in hun " service dress" ziet binnenvallen dan wordt het je helemaal te warm vanbinnen.

Peter zorgt zoals steeds voor de nodige afleiding met zijn verzamelde beelden over het voorbije loopseizoen maar stilaan naderen we tussen hapjes en aperitief door het voor mij hoogtepunt van de avond: bekendmaking bestuur en gezien mijn kandidatuur om het voorzitterschap over te nemen komen de vlinders in de buik langzaam tot "ontploffing". Wanneer dit alles bekend gemaakt wordt en er een oorverdovend applaus uit de menigte opstijgt besef ik pas het gebeuren. Aan iedereen die met JC Veltem begaan is een dikke dank u wel. Maar zonder de fantastische gedreven groep gaande van clublid tot bestuurslid die mij ter ondersteuning staan had ik dit zeker nooit aanvaard, laat dat duidelijk zijn, deze mensen mogen ook voor één keer in de hulde betrokken worden. Ook een dikke merci aan Bea en Peter om op zulk een manier en met opgeheven hoofd deze vereniging over te dragen.

Goed tijd om een plaatsje te zoeken aan de lang uitgerekte feesttafel. Om de avond op te vullen had ons nieuw bestuurslid Rik samen met een paar collega's als tussendoortje een leuke kwis bedacht met als achtergrond natuurlijk de joggingclub in gedachten. De finale werd uiteindelijk beslist na een ex aequo van de verschillende teams, Maria mag zo de wisselbeker mee naar huis nemen voor een jaartje wel met de belofte dat Andre de onderhoud ervan op zich neemt. Zo werd ons ledenfeest 2014 afgesloten en is het vanaf nu aan het vernieuwde bestuur "the moment" om de toekomst van deze geweldige club in goede banen te leiden.
Luc

Gelukkige verjaardag, Ivo!
Op de dag dat Ivo Van Damme 60 jaar geworden zou zijn, geven we graag een boekentip mee.

De biografie '1:43.86' is niet alleen een must voor atletiekliefhebbers, maar ook een inspiratiebron voor recreatieve lopers.

Met dank aan running.be voor het mooie artikel!


Zondag 9 maart 2014: Chimay - Trail & Vie
Rond nieuwjaar overtuigde een collega me om mee te doen met de eco-trail de Paris, eind maart. Om eens een trail wedstrijd te lopen als voorbereiding was deze loop in Chimay eruit gekomen: iets korter, wat minder hoogtemeters en een paar weken voor het echte werk.

De start was voorzien om 9h30 - dat betekende al vertrekken in Herent om 7h - het ontbijt dat voorzien was voor de deelnemers lieten we aan ons voorbijgaan. Voor de start was een jas nog aangenaam, maar bij de start toch maar gekozen om in t-shirt te lopen - het jasje ging in de rugzak. Er waren in totaal 750 deelnemers, de start ging wat moeizaam omdat we allemaal door een smalle poort moesten, maar daarna kon je vrij makkelijk opschuiven.

Na een 3-tal kilometer gingen we de bossen in, aanvankelijk allemaal mooie bospaden, maar na een tijdje kwamen er een paar beekjes in de weg liggen en bleek ook dat het mooie weer van de afgelopen week ruim onvoldoende was om de modder te laten opdrogen. De enige bevoorrading op 14km heb ik aan me laten voorbijgaan, ik had zelf voldoende drank mee - het was nochtans een uitgebreid buffer met koeken, fruit, cola, water en chimay, ik kon wel wachten tot de finish voor dat laatste.

De wedstrijd liep vrij vlot, ik kon een tempo net boven de 5 min/km wel volhouden tot op een 3-4 tal kilometer van het einde een bordje hing 'ici commence la zone technique' - toen werd me snel duidelijk wat men bedoelde op de affiches aan de start met 'n'oubliez pas : les 4 derniers kilometres, c'est mental' : over beekjes springen, een helling waar men zo vriendelijk was om een touw te hangen zodat je je kon optrekken of gewoon bomen over de weg waar je onder of over moest, niet helemaal de rustige afdaling richting finish waarop ik gerekend had, maar eigenlijk wel leuk om te doen.

De finish was aangenaam om te bereiken - de bloemen waren enkel voor de vrouwen (allemaal kregen ze er een) - maar de bevoorrading was wel de moeite, en na een recovery shake toch maar voor de chimay een zoute crackers gegaan.
Gelukkig was ik aangekomen voor de grote groep en kon ik nog een warme douche nemen alvorens naar de, in de prijs inbegrepen, barbecue te gaan.
Koen
www.traildechimay.tk


Zondag 9 maart 2014: Averbode - Flitsrun
Zondagmorgen en dan een jogging, iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier. Je ziet er met een brede glimlach om de lippen maar evenzeer kom je er tegen met spleetoogjes. Ieder zijn ding! JC Veltem was hier vandaag sterk vertegenwoordigd. Op de korte afstand : Hilda, Marleen en Rudy, de 8 km Sandra en de langste afstand was weggelegd voor Stijn, Wim, Maria en Emiel.

Met dit schitterend lenteweer was het aangenaam vertoeven hier te Averbode in de omgeving van de vroegere Cross-Cup omloop. Zoals steeds is dit een tot in de puntjes verzorgde jogging, georganiseerd door onze vrienden van Demarsin. Natuurlijk loop je hier veel bekenden tegen het lijf en dan valt de job van supporter ook wel mee, nietwaar André.

Met de jogging zelf vielen we ditmaal buiten de prijzen, kan ook moeilijk anders gezien de sterke prestatie van onze leden gisteren te Spa maar met de tombola was het wel prijs en dit zelfs driemaal. Je zou durven denken dat het op een vriendendienst gelijkt maar niets is minder waar. Fier als een gieter verlieten we dan ook het terras van de sporthal waar het aangenaam vertoeven was tussen pot en pint met een deugdoend zonnetje op onze knikker.
Luc

www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html


Zaterdag 8 maart 2014: Spa - Francorchamps Run
Om het eens anders te doen was er ditmaal op onze gekende formule 1 omloop geen wedstrijd voorzien voor snelle bolides maar wel eentje voor atleten met loopschoenen. Hier werd vandaag voor de eerste maal een loopwedstrijd gehouden en dit over 3 afstanden: 7, 14 en 21 km.

Wie dit tot een goed einde wou brengen moest tevens uit het goede hout gesneden zijn. Wanneer je de race - wagens al aan het werk hebt gezien dan kan je onmiddellijk de link leggen met een heuvelachtige omloop, niet moeilijk want je zit hartje Ardennen. Bij aankomst ginder konden Rudy en ik meteen ons nieuw lid Stijn met zijn supporters verwelkomen. Niet lang daarna verbroederden we met onze vrienden van de Woestijnroutelopers, te samen met onze Demarsin maten Johan en Rudy. Toch leuk wanneer je in de atletiekwereld wat volk kent.

Met telkens een kwartier tussen werd eerst de kortste afstand om 11 u op gang geschoten en onze eigen vedette Rudy vertrok om half 12 om zijne halve marathon tot een goed einde te brengen. Donderdagavond had ik hem nog gezegd van binnen 1u40 te finishen en flink dat hij was, de eindstreep overgelopen in 1u39 en dat op zulk een zware omloop, Proficiat Rudy. Nog een grotere eer was er weggelegd voor onze nieuwste aanwinst Stijn, hij finishte als EERSTE op de 14 km. Meteen JC Veltem op het hoogste schavotje, prachtig man! Zo konden we deze aangename lentedag met een heerlijk gevoel afsluiten!
Luc

Info: www.spa-francorchampsrun.eu
Uitslag: http://kraftmanchronotiming.be/uitslagen.html


Zondag 2 maart 2014: Putte-Grasheide - 30ste Volksloop
"Et alors" zeiden ze op het werk toen ik een uurtje vroeger vertrok. Onbegonnen werk om uit te leggen dat ik ergens tegen Putte ging lopen. Dus ik weg.

Ter plaatse was het net zoals de andere jaren een gezellige drukte en de dreef stond vol supporters. Ik was nog net op tijd om Stijn (18.50), Marleen(32.58), François (27.35) en Sandra (32.08) nog wat aan te moedigen. Zij gingen voor de 5 km.

3 kwartier later mochten Emiel (44.55), Kenny(47.40) en Maria (56.56) de 10 km lopen. Het waren 4 rondes met veel bochten en alle soorten van ondergrond. Ik had een licht vermoeden dat Kenny het mij vandaag moeilijk ging maken. De laatste training kon hij makkelijk van mij weglopen.

Maar het ging niet zo goed zei hij achteraf. Luc was de fotograaf en het moet gezegd, de foto's waren zeer geslaagd. Bedankt Luc en de supporters Marc en André.
Ik wil er absoluut bij vermelden dat je voor slechts € 3 inschrijving met een mooie prijs naar huis ging.
Emiel

Uitslag en info: www.volksloopgrasheide.be


Zondag 2 maart 2014: Cross de Bousval
Vandaag deelgenomen aan de Cross de Bousval, 2de wedstrijd van de Challenge Delhalle. Voor de langste afstand van 14,4 km waren er 719 deelnemers. Het was een jogging over een heuvelachtig parcours in een achtvorm.

Meteen na de start is het al 1,2 km klimmen. Het gaat dan constant op en af. Het moeilijkste deel van de jogging was voor mij rond 7 km. Was een helling in 2 delen die er zeer modderig bijlag met daar tussenin een schuinsliggende weide met gras tot enkelhoogte.

Na 8 km kom je terug bij de start voor de tweede lus vaneen goede 6 km. Dan kan je meteen de Côte de l’eglise bewingen. Het eerste steile stuk in kasseien en vervolgens nog een uitloper van een goede 500 meter in asfalt. Na nog een paar modderige stukken heb ik de aankomst bereikt na 1.08.37. Dit was goed voor een 188ste plaats. Moe maar voldaan. Er was nog een mooie 4de plaats voor Ludo Heylighen op de 5 km.
Rudy

Uitslag: www.lavenir.net/jogging


Zondag 23 februari 2014: Hofstade - Winterjogging
Onder een aangename winterzon was het heerlijk lopen in Hofstade. Prachtige omgeving, veel lopers en leuke sfeer.
Minder was dat je €7 moest neertellen en bij aankomst kreeg je enkel een appel. Niettemin hebben we alles gegeven.

François, Sarah, Dave en Wim liepen de 5 km.
Deze laatste liepen mee in de kop van de wedstrijd. Wim deed zijn uiterste best om Dave het vuur aan zijn schenen te leggen maar het is hem niet gelukt. Voor de 10 km liepen Maria, Dirk, Cathérine, Stijn, Emiel en Rudy. Voor Stijn was het zijn eerste wedstrijd voor JC Veltem. Mooi zo Stijn, en welkom in de club.

Emiel voelde de Rudy korter en korter komen, maar gelukkig was hij traag gestart en kon ik hem voor blijven. Niet alleen in Hofstade was het leuk ook achteraf bij sponsor café de Markt hebben we onze grote dorst gelest.
Volgende afspraak in Putte-Grasheide.
Emiel


Zaterdag 22 februari 2014: Jogging de Lillois
Altijd de moeite om bij onze zuidervrienden te gaan lopen. Niet voor de prijzen maar voor de prachtige gevarieerde omloop. Vooral het klimwerk is er niet min. Op de laatste lange bergop is Rudy mij galant voorbij gelopen met als resultaat dat hij mij met meer dan een minuut voor mij toekwam. De 12.63 km voor Rudy in 57.40 min Emiel in 58.57 min.
Emiel

http://jogging.lavenir.net/challenge-du-brabant-wallon-nouvelle-victoire...


Dinsdag 18 februari 2014: start van de nieuwe reeks "Leren Lopen"
Allemaal lopers die met vol enthousiasme klaar staan om te trainen van 0 naar 5 km.
Vandaag 18 feb. is de S2R definitief van start gegaan met als einddoel de 5 km op de lentejogging de 26 ste april.

Download het nieuwe trainingsschema 2014 en een welkomstwoordje met enkele tips.


Zaterdag 25 januari 2014: Jogging de Nivelles
Samen met Emiel en Luc gaan lopen in Nijvel.
Het was een pittig parcours. Constant op en af en na 7,5 km een lang stuk in open veld pal tegen de wind in.
Volgens de mededeling voor de start stonden we met 1200 deelnemers voor de eerste Challenge du Brabant Wallon van 2014. Ikzelf liep de 10.5 km in 47.15 min. Emiel in 49.20 min
Rudy

Info: www.challenge-bw.be

eve masaj eve masaj ankara eve masaj eve gelen escort ankara escort ankara escort ankara eskort ankara masoz ankara masaj salonlari veri kurtarma , istanbul veri kurtarma , ankara veri kurtarma , antalya veri kurtarma , bursa veri kurtarma film izle 2014 filmleri , macera filmleri , aksiyon filmleri ,korku filmleri dram filmleri Web-Sitem.Net , Tasarim , Webmaster Forumu ,Wordpress ve Opencart Destek Sitesi WebHosting , WebTasarim , DomainSatisi , Internet & Bilisim Hizmetleri