Foto's, verslagen en uitslagen 2015


Geniet hier mee van onze (loop)evenementen.
Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan!

Ben je zelf ergens gaan lopen, en heb je mooie foto's, stuur ze met een kort commentaartekstje door naar info@jcveltem.be.
Ook een verslagje zonder foto's is steeds welkom!

Je mag natuurlijk altijd je reacties en foto's achterlaten op onze facebook-groep JC Veltem.

Nog een tip als je op zoek bent naar een uitslag (en de link bij het verslagje zou uitzonderlijk ontbreken), dan kan je altijd een kijkje nemen op www.assaronse.be . Deze mensen doen een superwerk door alle mogelijke uitslagen van joggings te verzamelen op hun site.
Ook op www.sportsites.be/uitslagenlopen/ worden veel uitslagen verzameld.

Foto-archief:   2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003Zaterdag 21 maart 2015: Vilvoorde – Parkloop Sparta
De eerste wedstrijd van het loopcriterium
Vlaams-Brabant: 12 wedstrijden waarvan je er 7 moet lopen om in de prijzen te vallen.
Zeer weinig leden van de club aanwezig, enkel Mil, Wim en Maria stonden aan de start. Had het ledenfeestje daar iets mee te maken :-)

Met het startpistool hoog in de lucht konden we vertrekken, in welke richting? dat weet je nooit bij Sparta.
Tamelijk veel wind, koud en zelfs een stevige regenvlaag net na de start. Het domein 3 fonteinen is niet de gemakkelijkste omloop.
Voor de 12 km heb je 2 rondes met telkens een lange klim. Daarom ben ik ook zeer rustig gestart en langzaam de meeste voorbijgelopen en uiteindelijk een nog betere tijd gelopen dan in 2014.
Bij aankomst voor iedereen een nieuwe sportdrank 'mountain dew'.
Emiel

Uitslag: www.loopcriteriumvlaamsbrabant.be


Vrijdag 20 maart 2015: Ledenfeest - Bertembos
Het jaarlijks ledenfeest was wederom een succes. de leden waren talrijk aanwezig en hebben genoten van het lekkere eten. Luc heeft een goeie speech gegeven met een powerpoint-presentatie. Iedereen was er stil van geworden.
Emiel


Woensdag 18 maart 2015: Leuven - Studentenmarathon
Onder het mom van de Studentenmarathon liep Wim de halve, Rudy en Emiel de 10 km. Laatste 3 km speelde Rudy voor haas en liepen we rond 4:09 de km.
68 1393 rudy vanhalle 00:44:53 13.37 km/h
69 1720 Emiel Luyts 00:44:59 13.34 km/h
37 400 Wim Hendrickx 01:32:27 13.63 km/h
Emiel

Uitslag: https://studentenmarathon.be/


Zondag 8 maart 2015: Averbode - Flitsrun
De eerste warme lentedag van het jaar met de openingsklassieker van het jaar, zoals Helga deze loop noemde.
Iedereen in zijn nopjes, meer hoeft dat niet te zijn.

Met heel wat leden van de club waren we afgezakt naar Averbode waar onze vrienden van de club Demarsin een flitsjogging organiseerden.
Om iedereen te motiveren had JC Veltem wel een schoon geste gedaan door het inschrijvingsgeld te betalen.

Er waren 3 afstanden: 4, 8 of 12 km.
Met een rechte aanloopstart van zo'n 500 meter zag ik er al velen voor mij uitlopen. Ze hadden gelijk want nadien was het rijtjeslopen van zodra je in het bos kwam.
Volledig vlakke omloop met veel draaien en keren. Veel bekenden langs de kant om je aan te moedigen.

Aangenaam terrasjesweer en dus hebben we ons geïnstalleerd op de 'roof' van de sporthal. Het was genieten!
Ondertussen ging de prijsuitreiking van start. Waarschijnlijk vielen we dit jaar niet in de prijzen ofwel hebben we onze naam niet horen afroepen.

Oké Demarsinlopers tot op 9 mei dan is het aan onze beurt.
Emiel

Uitslag: www.joggingdemarsin.vermaelenprojects.net/flitsrun.html


Dinsdag 3 maart 2015: start "Leren Lopen"!
Ruim 30 lopers zijn gestart met bijzondere goeie voornemens.
van 0 naar 5 km in 10 weken!
Succes aan alle start-to-runners.


Zondag 1 maart 2015: Putte-Grasheide - Volksloop
Als opwarmer van het joggingseizoen was er de KWB-jogging te Putte-Grasheide. Vroeger de opener van het seizoen. Op de korte afstand namen Katrien, Stijn en Rudy deel. Op de langere waren we vertegenwoordigd door Bart, Kenny, Wim en Emiel.

Marleen nam achter het fototoestel plaats en Marc en ikzelf namen de aanmoedigingen voor onze rekening. Met toertjes van een 2,5 km was het dan aangenaam als supporter vermits er steeds lopers passeerden. Stijn deed het heel goed op de korte en Katrien en Rudy hadden al afgesproken om er een degelijk trainingske van te maken. Iedereen tevreden!

De 10 km-boys legden er van in 't begin de pees op. Snelle start van Bart met in zijn zog Wim gevolgd door Kenny en ouwe getrouwe Emiel sloot voor JC Veltem de rij af. Wacht maar. Deze sluwe vos komt wel naargelang het einde nadert en inderdaad. En of ik hem al ken!!! Goed iedereen een pracht prestatie, mooie beelden en schorre kelen wat kan je dan meer verlangen om deze namiddag op een aangename manier af te sluiten.
Luc

Uitslag: www.volksloopgrasheide.be


Zaterdag 21 februari 2015: Lillois - Les crêtes brainoises
Zaterdag 21 Februari 2015, de 3de jogging van de "Challenge BW" in Lillois.
Aangekomen om 14u, want je kan best goed op tijd komen als je je auto op wandelafstand kwijt wilt geraken. In de sporthal zat er al een delegatie van JC Veltem te wachten. Toch altijd bijzonder leuk als je bekende gezichten tegenkomt.

Er waren opnieuw 2 afstanden: De 12.8 en 6.2 Km. Alvorens de start even opwarmen, en daar zagen we dat het einde nog pittig was. Een verwittigd man is er 2 waard.

Om 15u was de start. Weer een duizendtal joggers aan de start. Deze keer koos ik voor een wat tragere start. Onze verkenner met de fiets had ons al gewaarschuwd dat er een paar zwaardere stukken in het parcours zaten. Het parcours bestond vooral uit met plassen bezaaide veldwegen, maar deze waren goed beloopbaar. Zoals de meeste joggings van de "Challenge" opnieuw steeds bergop-bergaf.

Aan km 9 begon dan het zwaarste stuk, met een wat langere helling dat overging naar een kasseiweg, gevolgd door een glibberig modderpadje. En in de laatste kilometer nog een steil stuk dat ons naar de finish leidde. Gelukkig stond Luc ons daar naar boven te supporteren. Je moet het maar doen, door weer en wind. Bedankt!
Na een deugddoende douche een goei pintje, en het zat er weer op.
Ik ben uiteindelijk 46ste geëindigd in 50min 41sec dus best tevreden.
De volledige uitslag: jogging.lavenir.net
Bart C.

Op de lange afstand (12,8 km): Bart C., Dave, Rudy, Emiel
Op de korte afstand (6,2 km): Helen
Door weer en wind, in de regen aan het supporteren: Luc

Uitslag: www.challenge-bw.be
http://jogging.lavenir.net/classement-les-cretes-brainoises-a-lillois-12...


Zaterdag 14 februari 2015: Eeklo - Trail Provinciaal Domein Het Leen
Wie Valentijn eens op een originele manier wou vieren moest vandaag in Eeklo zijn.
10,6km in het Provinciaal domein het Leen.
527 deelnemers die de keuze hadden uit 1,2,3,of 4 ronden.
Door de natte weilanden, modderige boswegeltjes en af en toe een klein stukje verhard.
Bij aankomst kregen alle dames een roos en elke deelnemer daarenboven nog een fles Cava.
Ook JC Veltem was vertegenwoordigd door Helga en Rob.
Het was erg zwaar maar bij aankomst hadden we een tevreden gevoel.
Een aanrader, volgend jaar zien ze ons in Eeklo alvast terug!

Zeer origineel startschot, een knallende kurk van een fles cava ;-)
Rob

Uitslag: http://cavalopers.be/


Zondag 8 februari 2015: Hofstade - Vijfde winterjogging Bloso Domein
Na weken van nachtvorst en dagen die amper boven 0°C uitkwamen, scheen zondag zowaar een zonnetje en konden we de handschoenen en haarband zelfs thuislaten!

Veel JC Veltem-volk aan de start, en aan de kant.
Op de 5 km: Wim, Stijn, Eric, Patrick, Helen, Hilda, Arlette, Sandra en Bart Milissen, ondertussen kersvers lid (volgende keer dus inschrijven onder JC Veltem!).
Op de 10 km: Bart C., Rik, Emiel, Dirk, Geert, Katinka, Nancy Maria en Helga.
Aan de kant: trouwe supporters Luc en Marc, André, Katrien, die een beetje ziekjes was, maar toch kwam supporteren (ook foto's op facebook) en Marleen met fototoestel.

Over de après kan ik niets vertellen, want ik moest direct na mijn 5 km naar huis voor het verjaardagsfeestje van de dochter.
Op de foto's zag ik Marleen ijverig flyers van de Lentejogging steken achter de ruitenwissers van de auto's!
Helen

Uitslag: www.heidejoggers.be


Zaterdag 7 februari 2015: Terhulpen - Jogging du Fon des Ails
Ruim een uur voor de start was het al zoeken naar parking. Ze verwachten hier dan ook ruim 1000 lopers waaronder heel wat Vlamingen. Zelfs van Veltem!
Bart als de nieuwe topper, Emiel en Rudy en trouwe supporter Luc.

Ijzig koud was het aan de start van de jogging in Terhulpen en zoals gebruikelijk met enkele minuten vertraging konden we dan toch vertrekken. Ééntje in bloot bovenlijf, een andere op zijn blote voeten. Ik denk dat die laatste met gehavende voeten is toegekomen.

Vooral het park van Solvay met het aanpalende Zoniënwoud waren prachtig. Gelukkig was de ondergrond nog wat bevroren en was het net geen modderploeteren.
Emiel

Uitslag: www.challenge-bw.be


Zondag 11 januari 2015: Aalst - Dirk Martens Corrida
Nog steeds komkommertijd, vandaar dat ik weer wat verder moest rijden voor een jogging.
Gelukkig had ik deze keer gezelschap: Marnix van Blosom Meerbeek heeft de smaak nu echt te pakken, sinds de aflossingsmarathon in Berg. Gezellig om niet alleen naar Aalst te moeten rijden, en we hebben nog samen gelopen ook.

Prima loopweer, niet té koud, droog. Op het (zeer) kronkelige parcours in de binnenstad van Aalst hadden we weinig last van de wind. Wel veel kasseitjes, en veel smalle stroken waar het moeilijk inhalen was voor de rappe mannen, die ons de derde toer begonnen te dubbelen. Ze brulden "LINKS!" en ik had niet de kans om te vragen of ze nu bedoelden dat WIJ links moesten lopen of dat ze ons links gingen passeren ;-)
Afijn, geen accidenten gebeurd.

Vanaf 10 km kreeg ik weer de gebruikelijke last van het fenomeen "BBQ-tenen": een verhit gevoel in mijn voorvoet, net alsof mijn voeten in brand staan. Het was aftellen naar de finish, daar gauw mijn linkerschoen en sok uitstampen, en dan een verrukkelijk bekertje water erover gieten... Nog wat rondstappen op de koude kasseien met de blote voet, en dan werd het al wat draaglijker.

Eindtijd 0:57:42, goed voor een gevleide 12,5 km/h. De afstand van 12 km zal wel ietsje korter geweest zijn, maar we waren toch content!
Helen

Uitslag: http://maspoe.be/bestanden/DDCRIT2015/DMC/jogging%20corrida%20Aalst%2020...


Zaterdag 3 januari 2015: Berlare - Nieuwjaarscorrida
Het is komkommertijd op gebied van joggings.
Daarom moest ik wat verder uitwijken om toch een wedstrijdje te kunnen lopen. Zonder tegenstand kan ik mezelf er immers niet toe brengen om wat rapper te lopen.

Volgens het weerbericht mocht ik nog hopen dat de regen zou gedaan zijn tegen 16u (start), maar helaas, het is heel de tijd blijven gieten.

Bij de start gingen ze er serieus vandoor! Ik stond precies stil. Na een km kruisten we de eersten en zo kon ik zien dat ik 7e vrouw was. Een tiental meter voor mij liep de 6e in een groepje. Ik heb dan toch een versnelling geplaatst om aan te sluiten bij het groepje. De snelheid lag mooi rond de 12/h.

Halverwege de laatste van de 4 ronden heb ik het er dan op gewaagd, en heb de dame en haar volgelingen achter me gelaten. De 5e dame bleef helaas buiten bereik, maar ik mocht toch tevreden zijn met mijn tijd: 47'50" voor 9,7 km.
Bij aankomst kregen we een papieren zak met aardbeidrank, sportdrank en een bon van de Running Center Zwijndrecht, Gent of Paal.
De zak heeft het net uitgehouden tot aan de kleedkamer in de sporthal :-)
Helen

Uitslag (misschien): http://nieuwjaarscorrida.weebly.com/