Foto's, verslagen en uitslagen 2017


Geniet hieronder mee van onze (loop)evenementen.
Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan!


Ben je zelf ergens gaan lopen, en heb je mooie foto's, stuur ze met een kort commentaartekstje door naar info@jcveltem.be.
Ook een verslagje zonder foto's is steeds welkom!

Je mag natuurlijk altijd je reacties en foto's achterlaten op onze facebook-groep JC Veltem.

Nog een tip als je op zoek bent naar een uitslag (en de link bij het verslagje zou uitzonderlijk ontbreken), dan kan je altijd een kijkje nemen op www.assaronse.be . Deze mensen doen een superwerk door alle mogelijke uitslagen van joggings te verzamelen op hun site.
Ook op www.sportsites.be/uitslagenlopen/ worden veel uitslagen verzameld.

Het foto-archief vind je terug in de oranje balk hierboven. Klik op het jaartal dat je wil bekijken.Dinsdag 13 juni 2017: onze Leren Lopers getest en goedgekeurd!

Met ondersteuning van de hele groep hebben de ‘leren lopers’ hun test van 5km afgelegd op een parcours van 2 lussen door ons dorp. Achteraf de oorkonde met een glaasje cava. Fotograaf Emiel schoot weer mooie plaatjes - klik op de foto links om ze te bekijken.

Valérie


Zondag 11 juni 2017: Eifel (halve) marathon!

Op zaterdag 11 juni had de Jubileumeditie (20) plaats van de Eifelmarathon.
Als voorbereiding op de bergachtige marathon van Athene in het najaar besloten Rik, Hedwig (1/2 marathon) en Helga en Rob (10km) alvast wat hoogtemeters te gaan trainen in het schilderachtige Waxweiller. Hilde ging mee als supporter maar verbaasde iedereen met haar fotografisch talent.
Op zaterdag deden we een fikse bergwandeling in en rondom Gerolsteiner, zo waren we opgewarmd voor het loopwerk op zondag. Helga en Rob begonnen om 9u aan de 10km, zwaar parcours over geasfalteerde weggetjes en over bospaden. Rik en Hedwig begonnen een uurtje later op een heuveltop in een kasteel (Hamm) aan de 21km. Zeker voor Rik en Hedwig was het de zwaarste loop die ze ooit al voor de voeten kregen. En ook de 10km was best pittig met onmiddellijk na de start een bijna 3km lange klim. Iedereen kwam behouden en wel aan.
Als kers op de taart mochten Rik en Rob nog op het podium, ze kwamen beiden als derde aan in hun categorie!
De organiserende club uit Waxweiller zorgde voor een uitstekende organisatie met meer dan voldoende drankbevoorrading met sprankelende Gerolsteiner onderweg en aan de aankomst met een frisse Bitburger Pils.
Deze ervaring was zo uniek dat we alvast geboekt hebben voor de volgende editie op 10 juni 2018!

Helga & Rob


Zondag 11 juni 2017: Jeezekesloop (Wezemaal)

Toch 2 lopers van JCVeltem aan de start van deze loodzware jogging. Marleen liep de korte afstand en staat helemaal klaar om dinsdag haar oorkonde te behalen voor de 5 km. Emiel liep de 10 km en wist dat het niet gemakkelijk was en liep binnen in 47:42 min.

Emiel


Zondag 28 mei 2017: 20km door Brussel

Emiel liep de 20km door Brussel en nam al lopend foto's (klik op de afbeelding hiernaast). Na afloop werd hij geïnterviewd door TV Bruzz.

Valérie


Zaterdag 27 mei 2017: Karamellenloop, duoloop en individuele loop op Veltem Feest

Veltem Feest is het dorpsfeest in Veltem, sinds 2014 georganiseerd door de vzw 3008, vanaf 14u. in en rond de sporthal. JC Veltem werkte voor de eerste keer actief mee met de organisatie van een karamellenloop voor de kleuters, een duoloop voor de 7-9 jarigen en een individuele loop voor de 10-12 jarigen.
Het was bloedheet, met temperaturen boven de 30 graden, geen ideaal loopweer dus. Toch waren er moedige kinderen die de hitte trotseerden. Klik op de affiche op alle foto's te bekijken.

Valérie


Zaterdag 20 mei 2017: Rivierenloop

Zaterdag in een ideaal loopweer voor de 6de keer de Rivierenhofloop in Antwerpen gelopen met mijn loopmaat Bruno. Een aanrader voor alle groene vogels.

Jo


Zondag 14 mei 2017: 15km van Woluwe

Vanmorgen in een stralend zonneke de 15km van Woluwe gelopen samen met Eric en 2100 andere deelnemers aan deze inmiddels klassieke maar erg zware run met veel hellingen en afdalingen. Met dank aan onze supporters Mariejeanne, Inge en Dylan.

JoZondag 7 mei 2017: Furaloop

Prachtige nieuwe omloop door het Zoniënwoud, wel met opnieuw veel hoogtemeters. Vooral de Kamelenberg en de muur van Fura waren geweldig. Onderweg kregen we een aangename stevige regenbui. Katrien en Emiel liepen de 10 miles. Katrien nog altijd in topform zat mij op de hielen met een verschil van maar op 1 minuutje.
Bart en Sandra liepen de Fura Shortcut, de nieuwe benaming voor de korte omloop van 8 km. Bedankt aan Luc en Marc voor hun aanmoedigingen. Er zijn mooie foto’s op de Facebookpagina van de Furalopers.

Emiel


Zaterdag 6 mei 2017: Brasserrun Schepdaal

Het loopcriterium van de club bracht ons vandaag naar het landelijke Schepdaal. De start en aankomst waren opgesteld op het marktplein waar een toffe ambiance heerste, mede door de kermisattracties, de eet- en drankstands en natuurlijk de zon.
Het was wel een stevige omloop met flinke kuitenbijters.
Hilda, Lieve, Hans en Rudi liepen de 5 km, Eric de 10 km en Emiel, Hedwig en Neil de 16 km. Voor Neil kwam ik 20 sec. tekort aan de aankomst. Normaal had Rik ook meegelopen maar door een lichte blessure heeft hij forfait gegeven. Hij wist ook dat het hier voor geen meter vlak is. Voor Hilda was het de zwaarste omloop die ze al gelopen heeft.
Rik, Luc en Marleen hebben ons sterk aangemoedigd en dat konden we goed gebruiken.
Met dank aan Marleen voor de foto’s.
De uitslag kan je terugvinden op http://sqmtime.be/uitslagen.

Emiel


Maandag 1 mei 2017: Bosloop Oud-Heverlee

Vaste afspraak voor vele lopers op 1 mei aan de oefenterreinen van OHL.
Ondanks het sombere weer waren er 648 deelnemers over de verschillende afstanden.
Lieven net terug uit blessure liep de 5 km, onvermoeibare guitige Lieve de 8 km. Emiel, Neil en Jo de 16 km.
Voor iedereen een bloemetje en drankje bij aankomst.
O ja, bedankt Marleen voor de mooie foto’s.
De uitslag kan je hier terugvinden.

Emiel


Zondag 30 april 2017: Stratenloop Tildonk

Zonnig weer maar bijzonder veel wind op deze nieuwe vlakke omloop langs de vaart.
Voor de 5 km liepen Lieve 25:25 en 2 starters van JCVeltem mee nl. Marleen 36:20 en Chris in 35:46. Het was meteen een goeie test voor de conditie.
Aan de start van de 10 km hadden we snelle Wim 44:45 en opa Emiel 45:54 in die volgorde aangekomen natuurlijk.
Na het lopen was er een gesmaakt optreden van ‘Screamin’ Tuesday.
Een collega van Marleen speelde mee in de band en hierdoor hebben we de tombola niet gemist.
We hadden al direct prijs : 6 ‘lipton’ ice thee glazen. Inruilen voor een primus was niet mogelijk.
Wie wel de hoofdprijs naar huis mocht nemen was Ludo en Karin.
Twee goeie vrienden die we elk weekend weer tegenkomen.
Bedankt aan de supporters Luc, Marc en Lieven.

Emiel


Vrijdag 28 april 2017: Meetshovenloop Betekom

Voor de eerste maal deelgenomen aan de Meetshovenloop in Betekom. Voor Maria 1 rondje van 5 km in 28:01 min op de 187ste plaats van 269 deelnemers. Ikzelf liep 2 rondes of 10 km in 44:58 min en eindigde op de 86ste plaats van 200 deelnemers. Het weekend was weer goed ingezet.

Emiel


Zondag 23 april 2017: Antwerp 10 Miles

Samen met Jo, Inge en Paula de tram naar Linkeroever. Ik heb nog nooit z’on overvolle trams gezien. Iedereen wilt lopen blijkbaar ! Dat deden vele leden samen met 40.000 andere en jawel met een zeer sportief brandweerkorps van Antwerpen.
Dave De Rouck liep zelfs de marathon in een toptijd van 3:20 uur. Super Dave!!!
Stijn liep de 10 miles net binnen het uur, Rik volgde10 minuten later en verder Emiel, Eric, Hedwig, Jo, Lieve, Lieven en Paula. Waarschijnlijk zijn er nog leden laat maar weten. Het was een prachtig loopfeest veel plezier met luide opzwepende muziek onderweg. Het bijzonderste is dat alles veilig is verlopen. Bedankt en tot volgend jaar!
Alle uitslagen vind je hier.

Emiel


Zaterdag-zondag 22-23 april 2017: Levensloop Leuven

Levensloop Leuven wordt georganiseerd door de Stichting tegen Kanker om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker, om de patiënten en hun familie te steunen en om mensen te herdenken die aan kanker overleden zijn. Om de vele vechters een hart onder de riem te steken was er een kleine delegatie van JC Veltem aanwezig bij de start. 24 uur non-stop wordt er gelopen of gewandeld langs het militair domein in Heverlee. Valérie De Schryver als vechter was medewerker aan dit evenement en steunde tevens team Marian2017.

Emiel


Maandag 17 april 2017: Paasmaandagjogging Erps-Kwerps

In de voormiddag nog regen en donkere wolken maar naargelang het startuur naderde kwam de zon erdoor met aangename looptemperaturen. Een wedstrijd die in aanmerking komt voor het clubcriterium. Wim en Neil hebben alles uit de kast gehaald om voor mij toe te komen. Heel nipt is dat gelukt. Rik kwam in de tweede ronde als een hinde naast mij lopen maar voelde meteen aan dat hij sneller kon. De man die hard kan lopen zonder te trainen. Straf!
Laura, Andy, Nancy, Hilda, Geert, Stijn, Lieve en Sandra liepen de 6 km. Rik, Emiel, Wim, Neil, Hedwig, Jo, en Eric de 12 km. Achteraf nog samen aan een lange tafel. Volgende zondag trekken we naar Antwerpen voor de marathon of de 10 miles.

Emiel


Vrijdag 14 april 2017: Gijmeljogging Langdorp

De eerste loop die deel uitmaakt van het Aarschots loopcriterium. Heel wat leden van de club zakte af naar de plaatselijke voetbalterreinen. 2 afstanden 5 of 10 km. de 5 km liep Laura in 29:13, Hilda 32:44 Andy 32:50 en Sandra in 36:58 Wim vooraan gestart liep de 10 km in 45:00 kort daarop Emiel met gemiste start in 46:44 Geert 52:04 en Maria in 58:09. De volledige uitslag vind je hier.

Emiel


Vrijdag 7 april 2017: Appelbloesemjogging

De 31ste editie al van deze jogging in Gelrode, het strooien dorp. Volgens de organisatoren waarschijnlijk dé mooiste natuurjogging. 4, 7 of 13 km over berg en dal over één grote ronde, temidden fruitbloesems en natuurgebieden. Er is geen rangschikking, de jogging gaat puur om genieten.

Valérie


Zaterdag 1 april 2017: Jogging de Beauvechain

Met Jo en Eric 12km op lange kassei- en veldwegen in de koude striemende regen...

EmielZondag 26 maart 2017: Natuurloop (Lier)

Na een goede opwarming gisteren in Reet waren we deze morgen in een zonnig weertje terug present in Lier met Eric, Bruno en ikzelf. We hebben onder ons 3 de Aflossingsmarathon gelopen met een resultaat van 3,35.25h en een gemiddelde van 5,07 min/km. Zo werden we 21ste van de 36 deelnemende ploegen. Volgend jaar zijn we weer van de partij.

Jo


Zaterdag 25 maart 2017: Lentejogging KWB (Reet)

Lieve Verreth op het podium met een 3de plaats op de 6 km bij de vrouwen! Alle uitslagen vind je via deze link.

Valerie


Zondag 12 maart 2017: Flitsrun (Averbode)

Onder een stralende ochtendzon stonden heel wat leden aan de start van deze run. Het was dan ook de eerste wedstrijd van dit jaar in ons clubcriterium.

Emiel


Zaterdag 11 maart 2017: Jogging du Ronvau (Chaumont-Gistoux)

Met Stijn de zeer zware jogging in Chaumont-Gistoux gelopen. Jawel in het truitje van kapsalon Luc. Hij is dan ook één van onze grote sponsors van onze lentejogging.

Emiel


Zaterdag 25 februari 2017: Jogging de Lillois

Opnieuw een recordopkomst in Lillois. Koude wind, niks vlak en veel kasseien. Samen met Stijn en de vele vrienden van andere clubs gingen we er voor.
Ook van deze loop is een reportage terug te vinden op TVcom. De uitslagen vind je hier.

Emiel


Zaterdag 18 februari 2017: Jogging La Hulpe

Mooie omloop door het park van Solvay, het kasteel van la Hulpe en het Zoniënwoud en de zon was van de partij. Emiel en Stijn liepen voor de club.
Een kleine reportage vind je terug op TVcom. De uitslagen vind je hier.

Emiel


Zondag 5 februari 2017: Winterjogging Hofstade

Eerste wedstrijd in deel 2 van ons loopcriterium. De uitslagen zijn te vinden via http://www.heidejoggers.be/Joggingblosoinfo.htm

Valérie
Zaterdag 21 januari 2017: Natuurloop Lier

Zaterdagmiddag, onder een flauw winterzonnetje maar wel in barre koude hebben Stijn en ik de 21km en mijn loopmaat Bruno de 10km Natuurloop in Lier gelopen. Alle plassen onderweg dichtgevroren en de beemden besneeuwd, maar een toch goed beloopbaar pad. Met dank aan onze supporters Inge, Carine, Karen, Marie-Jeanne en Eric.

Jo


Zondag 15 januari 2017: Dirk Martens Corrida Aalst

Laatste wedstrijd van ons winterloopcriterium.
Amper 2 graden en veel regen hebben ons niet tegengehouden om in Aalst te gaan lopen. Rondjes van 3 km op veel kinderkoppen maar tof om in een late kerstsfeerverlichting te lopen. Neil heeft wel een speciale singlet aangetrokken, mooi!
Uitslag op http://maspoe.be/dendercriterium.html

Emiel