Foto's, verslagen en uitslagen 2016


Geniet hieronder mee van onze (loop)evenementen.
Klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan!


Ben je zelf ergens gaan lopen, en heb je mooie foto's, stuur ze met een kort commentaartekstje door naar info@jcveltem.be.
Ook een verslagje zonder foto's is steeds welkom!

Je mag natuurlijk altijd je reacties en foto's achterlaten op onze facebook-groep JC Veltem.

Nog een tip als je op zoek bent naar een uitslag (en de link bij het verslagje zou uitzonderlijk ontbreken), dan kan je altijd een kijkje nemen op www.assaronse.be . Deze mensen doen een superwerk door alle mogelijke uitslagen van joggings te verzamelen op hun site.
Ook op www.sportsites.be/uitslagenlopen/ worden veel uitslagen verzameld.

Het foto-archief vind je terug in de oranje balk hierboven. Klik op het jaartal dat je wil bekijken.Donderdag 21 juli 2016: Stratenloop Tremelo

Je kon kiezen tussen de 5 of 10 km, wel met de gebruikelijke rondjes maar het was wel tof als je telkens de winkelstraat van Tremelo inloopt met al de supporters.
Eerste ronde wat opletten om het juiste tempo te houden. Vooral de warmte (26°) maakte het niet gemakkelijk. Tweede ronde kreeg ik gezelschap van Rik waarna we Neil konden bijhalen. In de derde ronde gaf Rik aan dat het te snel ging en ik dacht dat hij haasje ging spelen voor mij. Vierde ronde tempo kunnen aanhouden en in een mooie tijd geëindigd van 44:49. Enkel Stijn kwam ruim voor mij binnen maar hij is dan ook 30 jaar jonger.
Voor JC Veltem liepen mee over de 5 km Maria, Hilda, Arlette, Paula en Lieven en over de 10 km Stijn, Rik, Hedwig, Chris, Neil, Eric en Emiel.
Uitslagen: http://www.sportsites.be/uitslagenlopen/2016/joggingtremelo5km.pdf en http://www.sportsites.be/uitslagenlopen/2016/joggingtremelo10km.pdf.

Emiel


Maandag 11 juli 2016: The Classic Tessenderlo

Wat een toploopevenement in Tessenderlo.
Sfeer, muziek, veel volk en zelfs met 3 leden van JC Veltem: Kris, Eric Thielens en ikzelf.
Uitslagen en foto's op http://www.sport.be/runningtour/theclassic/2016/nl/#news.

Emiel


Zondag 10 juli 2016: Glabbeek loopt

Stijn behaalde in het te warme Glabbeek een mooie 2° plaats op de 5 km. Emiel en Eric Thielens liepen de 10 Km.
Op de groepsfoto zie je de dame in het blauw, gehurkt en op slippers. Daar heeft ze werkelijk mee gelopen. Ze legde uit dat het makkelijker loopt als je een 'voorvoetlander' bent : je hebt meer voeling en minder kans op blessures. We hebben weer iets bijgeleerd vandaag.
Uitslagen op http://10mvg.be/node/16.

Emiel


Zondag 3 juli 2016: SMS-loop (Lubbeek)

Pittige omloop met de nodige heuvels, beetje modder, geen regen. Doseren was hier de boodschap. Stijn en Wim liepen 1 ronde van 7,3 km; Emiel en Eric 2 rondes.
Nog eventjes meegeven dat ik gisteren heb deelgenomen aan
een stratenloop in Rillaar. Jammer dat de tijdsklok aan de kant was blijven liggen en dat je niks kon drinken.

Emiel


Zondag 26 juni 2016: Koentjesloop (Leefdaal)

Moeilijke keuze vandaag; de Groentejogging in Schriek -eentje die al lang meedraait in het circuit- of toch maar kortbij en in Leefdaal blijven. Nat zal het overal zijn. Onder het motto ‘een koene loop in de Leefdaalse velden’ heb ik zeker de juiste beslissing genomen.
Voor de 10 km was het één grote ronde door de regen en modder en donkere wolken. We moesten zelfs helemaal de kant in om plaats te maken voor een tractor. Wel veel te traag vertrokken. Ik zat helemaal achteraan, ben toch met stukjes bij Karin en de broers Eggerickx geraakt en in de verte zag ik Chris. Maar hij bleef me wel enkele seconden voor tot bij de aankomst.
Uitslagen op http://koentjesloop.be/uitslagen/.

Emiel


Zaterdag 25 juni 2016: Hagelandse wijnloop

Alweer ééntje om niet meer te vergeten.
Nadat we de Chartreuzenberg waren opgelopen was het modderploeteren/lopen zoals nooit voorheen. Ondertussen bleef het maar regenen. De laatste km's zijn bergaf met Stef en Rudy in een ruime voorsprong maar onmogelijk bij te halen. Tijdens de loop was het genieten van al die zuurstof.
Stijn liep de 7 km.
Uitslagen op http://wijnloop.hrc-running.be/hagelandse_wijnloop_uitslag_2016.pdf.

Emiel


Zaterdag 18 juni 2016: Leeuwerikloop (St-Pieters-Leeuw)

Gisteren trokken Bart en ik naar Sint-Pieters-Leeuw voor de Leeuwerikloop. Een kameraad zit in organiserende club.
Het is geen makkelijk parcours: 2 bergjes per ronde. En door de regen van afgelopen periode was er ook een stuk dat je plas niet kon ontwijken.
3 waterbevoorradingen per ronde!
De gevreesde regen bleef uit en zo was het toch aangenaam lopen. Bart liep de 6 km, Eric en ik de 12 km. Uitslagen op http://leeuwerik.telenet.be/html/leeuwerikloop.html

Katrien


Zaterdag 11 juni 2016: Jogging d'Ottignies

We hebben ondertussen al de zwaarste en de modderigste loop van het jaar gehad. Vandaag was het de mooiste: heel afwisselend lopen door mooie dreven en door het ‘Bois des Rêves’ en ‘Bois de Lauzelle’ .
Prachtig als je loopt langs het meer en de golf van Louvain-la-Neuve. De verrassing zit wel in de laatste km: het eerste stuk begin je zwaar op de adem te trappen, het tweede gedeelte haal je niks van tempo en is het doorbijten. Aankomst op de ‘Ballodrôme van Ottignies’.

Emiel


Zaterdag 4 juni 2016: les Sentiers Macas (Wavre)

Het was voorspelbaar dat het met de zware neerslag van afgelopen week zeer modderig ging worden. Met momenten was het werkelijk naar beneden glijden en hier en daar vasthouden aan de takken. Dikwijls waren de diepe plassen niet te vermijden en zakte je tot je enkels weg.
Met top was dit de vettigste jogging die ik ooit heb gelopen.
Tof was de Schotse doedelzak muzikant; straf hoe luid die mannen kunnen spelen.
Het blijft de moeite om aan deze challenge deel te nemen.

Emiel


Zondag 29 mei 2016: 20 km door Brussel

De 37e editie al van het grootste loopevenement van Brussel: niet minder dan 40.000 deelnemers van 113 verschillende nationaliteiten.
Natuurlijk stond onze club ook aan de startlijn, met onder meer Emiel, Katinka, Maria, Katrien, Jo en Eric.
Ik startte met Katinka en onder de Boléro van Ravel in box 4.
Het parcours was licht gewijzigd. Voor de eerste maal niet door de Wetstraat maar door de iets steilere Belliardstraat.
Het was ideaal loopweer maar toch jammer dat de zon er niet bij was.
Ik kijk al uit naar de editie van 2017 om mijn tijd van 1:36:44 uur te verbeteren.

Emiel

Buiten Maria, Katrien en Katinka bij de dames, waren wij dus met Emiel, Eric en ikzelf met 6 lopers goed vertegenwoordigd. Eric zat in groep 3 en ik in groep 4. Men had regen voorspeld maar Eric sprak dit tegen en gelijk had hij. Iedereen dus zonder regenkledij vertrokken voor een mooie run die zoals elk jaar meer dan voldoende drank voor de lopers had; 6 flesjes Spa van 25 cl, een AA van 50 cl bij de aankomst en 1 blik Isostar onderweg. Bij de aankomst was er ook een lichte regen-douche met echte regen voor iedereen en die was meer dan welkom!

Jo


Zaterdag 28 mei 2016: Vorsdonkloop Gelrode

Als loslopertje om morgen de 20 km van Brussel te lopen, koos ik wijselijk de kortste afstand startte helemaal achteraan om zo stilletjes op te schuiven. Zo kwam ik Lucienne en Hilda tegen.
Stijn liep 2 rondes hij eindigde op een achtste plaats.
Zij waren in superform en liepen waarschijnlijk een toptijd.
Achteraf voor iedereen een goed gevulde goediebag en voor de gezelligheid een fanfare, leuke zanger, pannenkoeken, pensen en een goeie Jacob.

Emiel


Zondag 22 mei 2016: Grez-Doiceau

13,300 km
Waarschijnlijk de zwaarste jogging van het jaar: 6 keer naar boven lopen. Altijd op landelijke of moeilijk beloopbare boswegen.
Via deze loop steunden we het Fonds Jérémy dat geld inzamelt voor de bouw van een nieuw daghospitaal Hematologie in het Sint-Lucas ziekenhuis in Brussel.

Emiel


Zondag 15 mei 2016: Plantentuinjogging Meise

Ideaal loopweer was het zondag. Niet te warm of te koud met wat wind en een flauw zonnetje. 7 lopers van JC Veltem op een totaal van 260 deelnemers liepen de 7,2 km (1 ronde): Nancy, Andy, Arlette, Lucienne, Paula, Hilda, Hilde en Sandra. 6 JC'ers op in totaal 321 lopers kwamen aan de start van de 13,6 km (2 rondes): Koen, Neil, Hedwig, Herman, Rik en ikzelf. Onze trouwe supporters Inge, Luc, Jean-Pierre, André en Marc waren ook van de partij. Een aanrader, alweer!

Jo


Zondag 8 mei 2016: Stratenloop Schoonderbuken

Samen met Stijn hebben ik deelgenomen aan deze voor mij onbekende jogging. Waarschijnlijk tot op vandaag de warmste stratenloop. Samen met 2 lange heuvels en de hitte van het beton zullen we deze loop niet gauw vergeten.
Stijn liep de 5km750 (2 rondjes rond de kerktoren) in 23:53 min.
Emiel 11km520 (4 rondjes) in 52:56 min.

Emiel


Vrijdag 6 mei 2016: Felix Sohieloop (Hoeilaart)

Meer dan 500 sportievelingen namen deel aan de volkscross. Een ideaal loopweer en prima sfeer.
Mogelijk werd het wedstrijdrecord gebroken: Jesse Stroobants vloog tegen 18,425 km/u over de toch niet zo lichte omloop van 11,5 km en kwam aan in 37:23 min, een dikke 4 minuten voorsprong op de tweede. Ikzelf in 52:22 min. Toch nog goed voor een goeie 13 km/u.

Emiel


Donderddag 5 mei 2016: Jogging du Bûchet (Bierges)

Altijd veel lopers die terugkomen naar deze toch wel zware omloop.
Vooral de “Col du Buchet” en naar het einde toe nog een zware lange helling. Jammer dat er lopers starten al 50 meter voorbij de start. Ikzelf zat midden in het pak van 800 lopers. Lucienne nam nog meer voorsprong: zij heeft dit parcours van 11,5km samen met Karin en Marie-Josée gemarcheerd in een stevig tempo.

Emiel


Zondag 1 mei 2016: SVK Bosloop Oud-Heverlee

Het bos in Oud-Heverlee. Mooi lenteweertje zoals bij onze Lentejogging. Drie afstanden: 5, 8 en 16 km (2 rondes van 8 km) op een bijna uitsluitend zanderige ondergrond met hier en daar serieuze slijkstukken. Een aanrader voor de natuurliefhebbers! De uitslagen zijn te vinden op http://www.svk-oh.be/activiteit/svk-bosloop-2016/.
Klik op de foto voor enkele sfeerbeelden van de 16km.

Jo


Zondag 24 april 2016: Bloesemjogging Sint-Truiden

Een kleine maar dappere afvaardiging van JC Veltem liep op zondag (in winterse omstandigheden) de Bloesemloop in Zepperen-St-Truiden. Prachtig parcours door de bloeiende boomgaarden. Ons zien ze volgend jaar alvast terug!

Rob


Zondag 24 april 2016: Kasteeljogging Perk

Aprilse grillen hebben zich laten voelen: koude (6°), sneeuw, regen, hagel…
Vandaag waren er wel dubbele punten te verdienen: voor het clubcriterium (enkel zij die in clubkledij lopen krijgen punten) en voor het Vlaams-Brabants loopcriterium.
Liepen de 5,7 km in volgorde van aankomst: Rudy, Hilda, Arlette, Kristien, Paula en Sandra.
Voor de 11,5 km in volgorde van aankomst: Wim, Emiel, Neil, Herman, Eric. Eric kon door een kuitblessure op slechts 1 km van de aankomst niet meer lopen.
Nog even meegeven dat de zesde wedstrijd van het clubcriterium doorgaat op zondag 1 mei: de SVK bosloop in Oud-Heverlee. Je kan deelnemen aan de 5, 8 of 16 km.
Bij goed weer is er groot terras aan de oefenvelden van OHL.

Emiel


Zaterdag 23 april 2016: Hyacintenjogging Halle

Dertig jaar geleden voor het eerst en nu terug deelgenomen aan deze jogging door het prachtige, met blauwe boshyacinten bezaaide bos van Halle. Ideaal loopweer met een schraal zonnetje. Drie afstanden 7, 14 en 21 km met in totaal een 800-tal lopers. Ongetwijfeld één van de mooiste boslopen.

Jo


Vrijdag 22 april 2016: Run with wolves Wolfsdonk

Met een start op een lang lint (zoals bij het veldlopen),
was het meteen er volop tegenaan.
Te snel en had alle moeite om in het juiste hartritme en cadans te komen. Waarschijnlijk door deel te nemen aan de trappenloop tijdens mijn middagpauze zat ik vandaag met stramme benen (van verdiep 0 tot 8 in 57 sec). Komt daarbij dat ik nog eens goed ben gevallen en doorliep i.p.v af te slaan
Gelukkig was het tweede gedeelte vlakker en makkelijker beloopbaar.
Mijn 12,3 km gelopen in 58:17 min.

Emiel


Zaterdag 16 april 2016: Linter loopt

Opnieuw een jogging die deel uitmaakt van een regelmatigheidscriterium, ‘De Haspengouw Challenge’. Jammer van het koude, natte en winderig weer. Het was een familiehappening met veel activiteiten en standjes.
Er waren 3 afstanden 4, 8 en 12 km 1,2 of 3 rondes.
Een licht heuvelachtig parcours door het landelijke dorpje Neerhespen.
Gezien ik zaterdag voor de vijfde maal opa ben geworden heb ik er een extra lap op gegeven. De 12 km in 56:16.
Proficiat aan Kenny die voor de derde maal papa is geworden.

Emiel


Vrijdag 15 april 2016: Gijmeljogging

Een jogging die deel uit maakt van het Aarschots joggingcriterium.
2 afstanden over 5 of 10 km. Een vlakke deels verharde omloop.
Af en toe door de weide en stukje bos waar je mooi achter elkaar moet lopen (goed om te recupereren).
Hilda liep de 5 km in 32:28 Sandra in 38:56.
Wim liep de 10 km in 44:00 Emiel in 47:16.
Voor de lekkerbekken waren er warme Brusselse wafels.

Emiel


Zondag 10 april 2016: 50 tinten groen natuurloop

Het zal je maar gebeuren... kasteelheer zijn in het park van Egenhoven op een zondagochtend. Croissantjes binnen handbereik, uitkijkend over je pas onderhouden slotgrachten.
De eerste rimpels op het water verschijnen al door trillingen en gedonder in de verte. De aanval lijkt niet ver weg. Geen maliënkolders maar wel Brooks, Asics, Nike’s... wel 600 paar passeren vreedzaam strijdend aan de overzijde van de waterkant.
Ne mens zou zich voor minder... verslikken in zijne koffie.
‘De vijf of de tien’ vroeg men aan de inschrijving, het werd een inne-minne-mutte tussen de twee.
De aanvankelijk rustige natuurloop veranderde al vrij snel in een drukte van enthousiastelingen. Het startschot werd tot twee keer toe 10’ uitgesteld wegens file aan de inschrijvingen. Weinig gemor daarover want de zon scheen zalig warm op de kleurrijke (brede)lopers-ruggen en (gekortwiekte?)been-haren.
De bijhorende babbeltjes met Lucienne, Wim en co waren ook best leuk.
10u20 en weg waren we...kilometer -1, kilometer LOG 2, kilometer Pi, kilometer vierkantswortel 64... IMEC promoteam drukte graag zijn stempel mee op deze loop. Miljaar... Wiskunde op een zondagochtend, menig loper werd hierdoor ongetwijfeld geconfronteerd met onverwerkte jeugdtrauma’s.
Iemand merkte op dat de kilometerpaaltjes met decimale getal-uitkomsten echt niet mochten staan op het punt van zijn afgeronde geheel getal of zijn absolute waarde ervan.
Ne mens zou voor minder...zijn hersenen pijnigen of de loopschoenen aan de haak hangen.
Het parcours liep breed en smal, rechtuit of kronkelend door ‘t groen. Onverhard en plassenvrij. Helaas is het seizoen gedaan van blubber, drab en splachen onderweg.
De lente brak vandaag volledig door...voortaan t-shirts en propere sloefkes na de toer.
Ne mens zou voor minder...gewoon eens content zijn.

Foto's en uitslagen op https://natuurloop.wordpress.com.

Katinka


Zaterdag 9 april 2016: Marathon van Rotterdam

Helga en ik gingen gisteren Mai Canters aanmoedigen tijdens haar eerste Marathon in Rotterdam. Na 15km ging het alvast nog prima. Ze finishte uiteindelijk in 4u21' en dat na het volgen van een schema waarin nooit meer dan 14km moest getraind worden!
Proficiat aan ons sympathieke ex-clublid, en tot in de zomer op de strandloop in Blankenberge.

Rob


Vrijdag 8 april 2016: 30ste Appelbloesemjogging Gelrode

Een grote klassieker onder de joggings. Wel eentje om te onthouden: omloop met veel klimwerk. Langs de boomgaarden was het heel oneffen en modderig. Lucienne, Maria en Franky liepen de 7 km, ikzelf de 13 km.
Er was geen tijdopname, ik voelde zodoende geen drang om door te lopen in de laatste kilometers. Na afloop het klassieke strammebenenbal.

Emiel


Vrijdag 1 april 2016: Plussersloop Halve Maan Diest

Een jogging waarop ik niet mocht ontbreken: de bedoeling is om 50-plussers aan het lopen, lees 'bewegen' te krijgen. De organisatie is daar aardig in geslaagd met een goeie 200 lopers.
De start was in het recreatiedomein goed voor 1 of 2 rondes van 5,5 km. Toch nog een pittige omloop zelfs met trapjes over het water.
Ik heb de 11 km gelopen in 47:32 min.
Aan de eindmeet stond ROB TV, ik kreeg meteen een micro onder de neus. Hallo micro. Toch maar kijken dinsdag.

Emiel


Zaterdag 19 maart 2016: 13.000 yards van Waterloo

Vijfde wedstrijd van de Challenge du Brabant Wallon.
Het waren niet alleen lopers ook de wandelaars konden deelnemen
Lucienne en Marie-Josée hebben daarom het parcours al wandelend gedaan.

Emiel


Woensdag 16 maart 2016: Studentenmarathon - Leuven

De 47ste organisatie van deze loopwedstrijd met keuze tussen halve marathon, 5 km, 10 km of een aflossing van 4x 2km.
Een schrale frisse wind maakte het wel moeilijk, ik voelde het tot in mijn sinussen.
Bij het vertrek veel muziek, RedBull en een beetje sfeer. De eerste twee waren jammer genoeg verdwenen bij aankomst van de loperse DJ en RedBull verdwenen. De resultaten zijn te vinden op https://studentenmarathon.be/.

Emiel


Zondag 13 maart 2016: Flitsrun - Averbode

Bijzonder goeie opkomst van onze leden voor de flitsrun in Averbode.
De lopers voor de 4km startten om 10 uur. Deze afstand was een goede test voor een aantal Start-to-Runners. Een half uurtje later werd het startschot gegeven voor de 8 en 12 km. Ondanks het zonnig was het, door de koude wind, heel frisjes aan de start. Volgende afspraak van ons clubcriterium zal plaatsvinden in Reet.

Emiel


Zaterdag 12 maart 2016: Parkloop Sparta - Vilvoorde

Eerste wedstrijd van het loopcriterium Vlaams - Brabant.
Met een kwartier vertraging kon de wedstrijdstrijd van start.
Een zwaar ongeval was hier de oorzaak van. 2 auto’s zijn frontaal op elkaar ingereden net waar je moet afslagen om naar de 3 fonteinen te rijden. Mogelijk was het zelfs één van de lopers. Raar als je dat zelf hebt gezien.
Samen met Herman, Tom, Rudy, Luc, Wim, Bart en Maria hebben we er een zonnige sportieve namiddag van gemaakt.

Emiel


Zondag 6 maart 2016: Volksloop Grasheide - Putte

De maartse buien hebben zich laten voelen vandaag, kijk maar naar de donderwolken op de foto's. Onder een fikse koude regendouche liepen Emiel (45:05) en Bart (42:02) de 10 km.
Gelukkig hadden we onze fotograaf (Marleen) en Luc als supporter mee. Voor alle deelnemers een mooie tombolaprijs en kuiten vol modder.

Emiel


Zaterdag 27 februari 2016: Natuurloop Lier

Prachtig weer (vergelijk maar met de foto hieronder) en we waren weer met een 1000 tal lopers.
Eric en ik liepen de 10km aan een goed tempo.
Volgende loop op zondag 20 maart met een halve marathon door het centrum van Lier.

Jo


Ledenfeest: de afwezigen hadden ongelijk

Zoals meestal, hadden de afwezigen ongelijk. Het ledenfeest was gezellig, lekker eten, fijne babbels. Luc vertelde ons in een notendop wat het voorbije jaar bracht voor de club en deed een warme oproep voor vrijwilligers voor de Lentejogging van 3 april.
Klik op de foto links om het hele album te bekijken.

Tot volgend jaar!


Zaterdag 30 januari 2016: Natuurloop Lier

Door het barre weer maar enkele honderden lopers.
De halve marathon begon droog maar na 9km begon het te regenen en na 11km kregen we de tegenwind frontaal tegen ons. Deze keer niemand van de club gezien?
Volgende loop op zaterdag 27 februari.

Jo